Alle nieuwsberichten

Honderdste deelnemers Univé Schaaktoernooi meldt zich

Honderdste deelnemers Univé Schaaktoernooi meldt zich Deelnemers voor het Univé Schaaktoernooi melden zich massaal aan. Dit weekend melde de Duitser Thomas Henrich zich als honderdste deelnemers aan. Henrich is een goede middenmoter voor het Univé Open, maar kan ook een gevaar betekenen voor de topspelers.

Ook Beliavsky speelt in Open Groep

Ook Beliavsky speelt in Open Groep Nog een levende schaaklegende zal dit jaar deelnemen aan de Open Groep van het Univé-toernooi in Hoogeveen. Alexander Beliavsky, geboren in de Oekraïne en sinds 1996 Sloveens staatsburger, is een roemruchte generatiegenoot van Jan Timman.

Inschrijving Univé 2014 geopend

Inschrijving Univé 2014 geopend U kunt zich aanmelden voor het Univé Open, Amateurtoernooi 1 en het Amateurtoernooi 2. Inschrijven kan via het inschrijfformulier.

Oleg Romanishin terug in Hoogeveen

Oleg Romanishin terug in Hoogeveen Oleg Michaelovitsj Romanishin zal in 2014 weer spelen in de Open Groep van het 18e Univé Schaaktoernooi. De populaire Oekraïense grootmeester deed al mee in de edities van 2004, 2008 en 2009, waar hij respectievelijk 6,5, 6 en 5,5 punt behaalde.

Rodshtein door het oog van de naald

Rodshtein door het oog van de naald Wesley So - al zeker van de eindzege - en Michael Adams speelden een korte remise terwijl Robin van Kampen het damegambiet nog eens had nagekeken na zijn nederlaag tegen So met die opening.

Winnaars eindspelstudie

Winnaars eindspelstudie Uit de goede oplossingen van de eindspelstudie van Yochanan Afek heeft de jury de volgende winnaars getrokken:

So één ronde voor het einde al zeker van eindzege

So één ronde voor het einde al zeker van eindzege Wesley So heeft het 17de Univé-toernooi op zijn naam geschreven. Eén ronde voor het einde speelde hij met zwart remise tegen Robin van Kampen waardoor hij onbereikbaar voor de concurrentie werd.

Normkansen Univé Open

Normkansen Univé Open In het Univé Open zijn nog vijf spelers die kansen hebben om een titelnorm te behalen. Etienne Goudriaan: IM-norm ongeacht resultaat. Pieter Hopman, Demre Kerigan, Bonno Pel: IM-norm bij winst. Lorena Zepeda: WGM-norm bij winst.

So vrijwel zeker van eindzege in Univé-toernooi

So vrijwel zeker van eindzege in Univé-toernooi Wesley So is vrijwel zeker van de eindzege in het 17de Univé-toernooi in Hoogeveen.

So halverwege aan de leiding

So halverwege aan de leiding Wesley So gaat halverwege het Univé-toernooi in de kroongroep alleen aan de leiding.

Jeugd handhaaft zich aan top

Jeugd handhaaft zich aan top In de tweede ronde van de Univé Vierkamp hebben de youngsters Robin van Kampen en Wesley So zich gehandhaafd aan de top van de ranglijst.

Robin van Kampen start met winst op Adams

Robin van Kampen start met winst op Adams Robin van Kampen heeft in de eerste ronde van de kroongroep van het 17de Univé-schaaktoernooi in het raadhuis van Hoogeveen voor een daverende verrassing gezorgd. Hij won met wit van de nummer tien van de wereld Michael Adams.

Hoogtepunten in Hoogeveen

Hoogtepunten in Hoogeveen De open groepen van Univé zijn rijk aan leuke partijen. In dit artikel kijken we naar drie spektakelstukjes.

McDonalds simultaan 2013 groot succes!

McDonalds simultaan 2013 groot succes! Ook dit jaar was de McDonalds Hoogeveen de locatie waar de jeugd uit de regio van Hoogeveen het mocht opnemen tegen een jeugdige topschaker.

Bonno Pel verrast met koppositie

Bonno Pel verrast met koppositie Erwin l'Ami, Bonno Pel, Etienne Goudriaan en Migchiel de Jong behoren tot de koplopers van het 17de Univé Open dat in het Raadhuis van Hoogeveen wordt gespeeld.

Bernard Wientjes opent Kroongroep Univé

Bernard Wientjes opent Kroongroep Univé Bernard Wientjes heeft zaterdag (19 oktober) het 17de Univé-schaaktoernooi in het Raadhuis van Hoogeveen officiëel geopend. Hij deed dat op eigen ludieke wijze terwijl hij een parallel trok tussen de strategische facetten van zijn werk als voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW en die van de deelnemers aan de kroongroep.

Unive 2013 gestart

Unive 2013 gestart Het 17e Univé schaaktoernooi is vrijdag geopend. Ruim 230 schakers doen mee in drie verschillende groepen

Kinderen schaken tegen 10-jarig talent

Kinderen schaken tegen 10-jarig talent De McDonald's simultaan wordt gegeven door Eelke de Boer (foto Fons van Hamond). Nu met deelnemerslijst

Amateur I en II volgeboekt

Amateur I en II volgeboekt Nieuwe inschrijvingen op reservelijst

Kroongroep 17e Univé Schaaktoernooi

Kroongroep 17e Univé Schaaktoernooi 20- gaat strijd aan met 40+ in Kroongroep 17e Univé Schaaktoernooi Hoogeveen. Het 17e Univé Schaaktoernooi in Hoogeveen heeft een bijzondere bezetting. Twee talentvolle junioren zullen het opnemen tegen twee ervaren topschakers. De jonge garde wordt vertegenwoordigd door Wesley So (19) uit de Filippijnen (tweede op de wereldranglijst voor junioren) en de Bussummer Robin van Kampen (18), dertiende op dezelfde lijst.

slim.nl SchaakChallenge

slim.nl SchaakChallenge 9 oktober RSG Wolfsbos met GM Robin van Kampen

Hoogeveen wint wereldkampioenschap

Hoogeveen wint wereldkampioenschap WK Steden El-Ain, V.A.E.

De Beste Zet

De Beste Zet Tijdens slotronde bij het Univé Toernooi

Openingsspeech Staatssecretaris Fred Teeven

Openingsspeech Staatssecretaris Fred Teeven De Staatssecretaris heeft zaterdag 20 oktober het 16de Univé-toernooi officieel geopend.

Wachtlijsten bijna weggewerkt

Wachtlijsten bijna weggewerkt Meldt u aan, grote kans op deelname.

Unive toernooi genomineerd voor toernooi van het jaar

Unive toernooi genomineerd voor toernooi van het jaar Univé toernooi genomineerd voor toernooi van het jaar

6e ronde Kroongroep

6e ronde Kroongroep Drie Nederlandse winnaars in Univé open

5e ronde Kroongroep

5e ronde Kroongroep Kramnik stelt eindzege veilig

4e ronde Kroongroep

4e ronde Kroongroep Vechtschaak van hoog niveau

Open dag 6

Open dag 6 Uitslapen en dineren bij kaarslicht

3e ronde Kroongroep

3e ronde Kroongroep Een vriendelijke en vreedzame dag

2e ronde Kroongroep

2e ronde Kroongroep De Tal-telling

1e ronde Kroongroep

1e ronde Kroongroep Hoogeveen maakt kennis met Kramnik

Opening en Open ronde 2

Opening en Open ronde 2 Geruststellende woorden

McDonalds simultaan

McDonalds simultaan Van Foreesten geven simultaan in Hoogeveen

Open dag 1

Open dag 1 Openingssurprises

Open toernooi ook vol

Open toernooi ook vol Open toernooi ook vol; alleen Amateur 2 nog geen wachtlijst

Inschrijving geopend

Inschrijving geopend Amateur 1 is vol. Amateur 2 en het Open hebben nog plaats.

IJzersterke Kroongroep

IJzersterke Kroongroep oud-wereldkampioen Vladimir Kramnik, Judit Polgar, Anish Giri en titelverderdiger Maxime Vachier-Lagrave.

Kroongroep 2011

Kroongroep 2011 De vier deelnemende schakers zijn: oud-wereldkampioen Vladimir Kramnik (Rusland), Nederlands sterkste schaker van dit moment Anish Giri, de sterkste vrouw aller tijden Judit Polgar (Hongarije) en de winnaar van het 14e Univé Schaaktoernooi Maxime Vachier-Lagrave (Frankrijk).

Schoonheidsprijzen

Schoonheidsprijzen Alexei Shirov en Menno Okkes behaalden de prijzen

Morgen beter

Morgen beter We hadden er lang op gewacht en toen het dan eindelijk zo ver was, viel het bitter tegen. De eerste ronde van de Kroongroep was _ laten we er niet omheen draaien _ teleurstellend.

Kroongroep

Kroongroep Vachier Lagrave wint Kroongroep met een punt voorsprong

Een gemiste kans op eeuwige roem

Een gemiste kans op eeuwige roem Zo langzamerhand nadert in het Univé open het eind van de verhalen over familiesuccessen en andere leuke verrassingen.

Familiesuccessen

Familiesuccessen De eerste ronden van een open toernooi zijn altijd gereserveerd voor de verrassingen.

Een begin met hindernissen

Een begin met hindernissen Het begin van het Univé-toernooi is ditmaal nog rustiger dan in het verleden. Omdat de grote kanonnen van de Kroongroep niet zondag maar pas maandag met elkaar in de slag gaan, hebben we drie dagen lang alle tijd om ons te verdiepen in het open toernooi.

Hans Bohm geeft Hoogeveensche Courant-simultaan

Hans Bohm geeft Hoogeveensche Courant-simultaan Op 23 oktober tijdens het Univé Chess Tournament een simultaan aan lezers van de Hoogeveensche Courant.

Hoogeveen klaar voor het toernooi

Hoogeveen klaar voor het toernooi Bij het raadhuis zijn grote borden geplaatst

Statistics